Història


EL FUTBOL A SANTA COLOMA DE FARNERS

El futbol organitzat arrelà a Santa Coloma l'any 1919 de la ma de Manel Burch, del Balneari, que formà un equip amb el nom d'Orion.

La temporada 1922-23 els mestres nacionals oficialitzaren aquesta base com a club i fundaren el Farners Deportiu Orion.

La marca FARNERS ha estat considerada, en el futbol de les nostres comarques, sinònim d'un estil de futbol d'una estimable qualitat, segurament exigida pel públic local, admirador del bon toc de pilota, sense menysprear la combativitat i el xut a porta dels davanters.
Aquesta combinació produeix un futbol entretingut, equilibrat i agradable.

Tingué molt a veure en la creació del que podem dir-ne "estil Farners", en Ramon Llorens, que entrenà als nostres jugadors a principis dels anys quaranta.
Llorens fou porter titular amb el F.C. Barcelona, del que més tard seria entrenador del primer equip i "coach" del futbol amateur, amb notables èxits.
La seva estada a Santa Coloma fou motivada per la sanció amb que foren penalitzats, acabada la Guerra Civil, els jugadors que formaren part de l'equip del F.C. Barcelona que, al començar la guerra, feu una gira per Amèrica. Tots ells foren inhabilitats i desterrats a viure un temps lluny de Barcelona.

Un altre factor important que permeté implantar un bon estil de joc fou la construcció de l'amplíssim espai esportiu, del que encara ara gaudim, gràcies a la generositat de Josep Maria Oller i Serra que donà a la Ciutat els terrenys a un preu simbòlic, a condició que es destinés exclusivament a l'esport.

La temporada 1949-1950 es va començar a utilitzar l’escut actual, obra de l’artista local Francesc Sala Jubany.

Cal destacar els esforços actuals en la formació dels jugadors del Futbol Base que, a ben segur, donaran el fruit que ens permetrà tornar a veure ben aviat un primer equip format amb majoria local.


Josep Mª Llinàs, jugador del Farners les temporades 1946-50 i 1954-55 i autor del llibre El futbol a Santa Coloma de Farners. Els primers 50 anys (1912-1962)

Octubre 2014

Segueix-nos a les 

xarxes socials


Google+
https://plus.google.com/+FutbolfarnersCat/posts

Facebook
http://www.futbolfarners.cat/home

Twitter

http://www.futbolfarners.cat/home

#FutbolFarners